Handige links

Duurzaamheid in Heemstede

Heeft u vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing of energie opwekken? Kijk voor informatie en handige tips op duurzaambouwloket.nl.

Milieubewust leven

Heemsteeds Duurzamer maakt duurzaam wonen, werken en leven heel gewoon in Heemstede

Alles over energie en milieu in het dagelijks leven. MilieuCentraal helpt duurzame keuzes te maken. Onafhankelijk, betrouwbaar en praktisch.

Door afval op de juiste manier te scheiden dragen we bij aan iets moois: een waardevolle en leefbare omgeving voor onszelf, onze kinderen en kleinkinderen.

Zonne-energie

Op zonatlas.nl kunnen inwoners en bedrijven in één oogopslag zien of hun dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

Is uw eigen dak niet geschikt, dan kunt u zich aanmelden bij Zon op Heemstede

Kijk voor meer informatie over het opwekken van zonne-energie op odijmond.nl

Producten voor autonome stroomvoorziening VICTRON Energy NL

Subsidies

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Meer informatie over subsidies voor duurzame maatregelen vindt u op de website van het Duurzaam Bouwloket

Bouwers, bloggers, woonlokaties in NL

Op de website van Tiny Houses Nederland staat een omvattend overzicht van verwijzingen naar bouwers, bloggers, woonlokaties e.d. Klik hier voor meer–>

Omgevingswet

Voorlichtingsanimatie over de manier waarop de Omgevingswet de regels over de leefomgeving bundelt en overzichtelijker maakt, hier–>

Voor meer informatie over de Omgevingswet met Crisis- en herstelwet kunt u terecht bij

Toolbox Eigenbouw van RVO

De documenten in de Toolbox Eigenbouw bieden informatie en tips voor gemeenten die werk willen maken van eigenbouw. Met oa Betaalbaar Collectief particulier opdrachtgeverschap, Grondbeleid etc.