Inspiratiedag

We zijn bezig met ontwikkeling van een programma voor een inspiratie-dag & -avond bij het gemeentehuis. Wil je  meehelpen of heb je vragen en ideeën, neem dan contact op hier–>

Enkele bouwers plaatsen hun Tiny House op locatie.
Uitgenodigd worden lokaal publiek, scholen, ambtenaren en media.
Voor onderwijs; De scholieren hebben hun “eigen Tiny House in een schoenendoos” gemaakt en zo mogelijk thema Duurzaamheid erin betrokken. Voor meer info over Onderwijs-programma hier–>
Voor ambtenaren presenteren enkele ervaringsdeskundigen hun kennis en ervaring met Tiny Houses. Ook wordt toelichting in relatie tot groene omgeving en zorg voor milieu gegeven.
Het publiek wordt uitgenodigd een kijkje te nemen, en er is ook een informatiemarkt, waar men terecht kan met vragen, en in gesprek gaat met de groep en andere belangstellenden, en liggen folders klaar met meer informatie.
Voor media is er gelegenheid tot interview met object in achtergrond.

Wat is een Tiny House?

Tiny Houses zijn eenvoudige maar volwaardige woningen op kleine schaal. Ze worden bewust gebouwd en bewoond vanuit de behoefte een meer eenvoudig leven te leiden, minder gericht op consumeren en met een kleinere ecologische voetafdruk. Bij het ontwerp en de bouw van de kleine woningen wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. Een Tiny House is max. 50 m2, idealiter (deels) zelfvoorzienend, van goede kwaliteit en mooi gebouwd, functionerend als fulltime bewoonde woning.

Steeds meer gemeenten staan open voor deze woonvorm. En in een aantal gemeenten is al ruimte gemaakt voor Tiny Houses. Deze beweging strekt zich niet alleen uit over mensen die willen of moeten huren maar ook over kopers van woningen, zowel starters als senioren. Deze initiatiefgroep wil de Gemeente en betrokkenen ondersteunen in hun wens om anders om te gaan met het milieu en de samenleving.